Du är här: Start/Uppleva & Göra/Kultur/Litteraturveckan 2019

Litteraturveckan 2019

Under tre år har Borgholms kommun och Mörbylånga kommun samverkat för en gemensam Litteraturvecka som tar plats från södra till norra Öland. 2019 års litteraturvecka pågick den 23-29 april.

Veckan fylldes med författarbesök, barnteater, interaktiv musikkonsert, workshops och filmvisning av Margit Fribergs Öland. Med detta inlägg vill vi alla från projektgruppen säga stort tack till dig/er som var med och bidrog till en lyckad litteraturvecka. Vi hoppas att ni fått med er många nya tankar, reflektioner och möten för framtiden. Nu kommer vi att jobba med en utvärdering för vad som fungerat bra och vad som kan göras ännu bättre nästkommande år.

– Ölands litteraturvecka 2019 har verkligen erbjudit en stor repertoar med en inspirerande blandning av både lokala och nationellt etablerade författare. Under veckan har jag träffat många glada besökare med ett stort intresse för litteratur och jag hoppas och tror att Litteraturveckan kan fortsätta inspirera till ännu fler möten och samtal om läsande och skrivande framöver, säger Fanny Loeb, kultursamordnare på Mörbylånga kommun.

– Efter en vecka fylld av spännande och intressanta möten från litteraturens värld, både i stort och i smått, vill jag rikta ett stort tack till alla som bidragit till årets litteraturvecka, säger Elisabeth Ingelf, vikarierande bibliotekschef i Mörbylånga kommun.

Sidan uppdaterad 16 maj 2019 Kommentera sidan