Motionsspår och promenadstråk

I kommunen finns motionsspår och promenadstråk som passar alla, oavsett om du är van löpare eller glad motionär.

Van löpare eller nybörjare i spåren - det finns spår och motionsformer som passar alla. Välj det som passar dig - löpning, snabb promenad eller stavgång.

Mörbylånga

hinderbana Hinderbanan i Mörbylånga

I Mörbylånga finns ett elbelyst motionsspår, 976 meter, beläget öster om Sockerbruksområdet. Träningsredskap, en hävstång och en stocklyft, är monterat intill motionsspåren. En hinderbana med fyra stationer finns också som är ett bra komplement till naturgymmet.

Härifrån utgår också de längre spåren som inte är belysta, fyra, sju och åtta kilometer. Dessa spår är utmärkta och sträcker sig norr om samhället.

Dessutom finns i Mörbylånga den så kallade Brukspromenaden som är 1.500 meter lång, varav halva sträckan går på gamla sockerbruksvallarna. Perfekt för dig som vill varva motion med natur och kultur!

Färjestaden

I Färjestaden finns ett elbelyst spår på 927 meter intill Grövleplan på Industriområdet. Här finns också ett längre spår som mäter 900 meter (markerat med blå pinnar) som inte är beslyst, hela sträckan blir det alltså 1827 meter.

Träningsredskap, en hävstång och en stocklyft, är monterat intill motionsspåren, här finns också ett vindskydd.

 

Anmäl fel och brister

Upptäcker du några fel eller brister på någon av våra anläggningar är vi tacksamma om detta omgående meddelas till Mörbylånga kommun via servicecenter@morbylanga.se eller via telefon 0485-470 00.

Sidan uppdaterad 31 juli 2019 Kommentera sidan