Utkastad?

Skapad av Hemlös, 2015-10-20
 • 1 svar
 • 2015-10-20 #1
  Hemlös
  Grupp: Gäst

  Har med mina barn flyttat ihop med en man. Han har unden åren förändrats och beter sig väldigt kontrollerande och kränker mig dagligen. Nu hotar han att kasta ut mig och barnen om jag inte gör som han säger. Letar febrilt efter ett nytt boende innan detta händer, men är ju helt omöjligt att hitta boende i Färjestaden. Vill inte att barnen ska börja på en ny skola. Vad gör man i detta läget?

  Svara
 • 2015-10-23 #2
  Socialtjänsten
  Grupp: Moderator

  Hej.

  Tack för din fråga. Ditt mail väcker många frågor hos oss. Det verkar vara en rörig och svår situation som ni befinner er i just nu. Du beskriver olika hinder i din livssituation som du känner att du inte kan påverka eller kontrollera. Du skriver att du lever i en kontrollerad och kränkande relation som du har svårt att ta dig bort ifrån och att ni lever under hot att bli utkastade. Det får oss att fundera på hur du och barnen faktiskt mår och hur det påverkar ert dagliga liv. En stor del av vår oro ligger i hur barnen har det, har de blivit utsatta för kränkningar, har de bevittnat dig bli utsatt för hot/kränkningar, blir barnen kontrollerade eller har de möjlighet att visa känslor i olika former? Vet barnen om att det finns ett hot om att ni ska bli utkastade?  Hur går det för barnen i skolan? Socialtjänsten har en mottagningstelefon 0485-47162 som besvaras av socialsekreterare, där kan du anonymt kan få hjälp och mer specifika råd just utifrån din och barnens situation. Om ni lever under hot så är det viktigt att ni får stöd och hjälp omgående.

  Vi känner också en oro för ditt mående då du under en längre tid levt under press och kränkningar där du kanske kan ha nytta av en kontakt med ATV (Alternativ till våld)  i Kalmar.  Där kan man själv ansöka om hjälp och stöd både som utsatt och förövare av psykiskt, fysiskt och sexuellt våld. Du kan läsa mer om ATV här

  Inom socialtjänsten kan man också som vuxen få råd och stöd på vår vuxenenhet. Där kan man vara anonym och de samtal man har journalförs inte. Dock har de anmälningsplikt gällande oro för barn samt för brott som kan ge mer än två års fängelse. Telefonnummer till vuxenhandläggare är 0485-47117 samt 0485-47447.

  Vi vet att utbudet av bostäder är ansträngt i Mörbylånga kommun och att det är mycket svårt att hitta en lägenhet i Färjestaden. Du skriver att du inte vill att barnen ska behöva byta skola, men det kanske finns alternativ som gör att det går att lösa utan skolbyte. Utifrån den situation du beskriver med ett hot om att bli utslängd så låter det som ni behöver ett alternativ snarast. Socialtjänsten har en lista innehållande privata hyresvärdar som man kan hämta i receptionen på Hantverkargatan 3 i Färjestaden.

  Vi hoppas att du hittade något tips som kan vara användbart och att er situation kan bli lättare inom kort.

  Med vänlig hälsning

  Socialtjänsten

  Svara