1. Socialtjänsten på nätet /
 2. Ställ en ny fråga /
 3. Hur fungerar Soctanterna? /
 4. Svar: Hur fungerar Soctanterna? - Mormor

Svar: Hur fungerar Soctanterna?

Skapad av Mormor, 2016-03-21
 • Inga svar
 • 2016-03-21 #1
  Mormor
  Grupp: Gäst
  Ursprungligen postat av soctanterna
  Ursprungligen postat av Nyfiken

  Hur kom ni på namnet Soctanter på nätet? Vem är det som svarar och hur länge dröjer det innan jag får svar på mina frågor?

  ”Soctanter på nätet” har byggts upp av Malmö stad och vi har byggt vår modell med utgångspunkt från deras. Malmö har hållit på några år och har förutom frågespalten även en chattfunktion. De har också hunnit bygga upp en omfattande frågespalt om vad som gäller i Malmö. Vill man titta på hur de har gjort så finns de på https://webapps2.malmo.se/soctanter/

  Såväl frågeställaren som vi som svarar är anonyma. Svaren skrivs av utbildade socionomer som jobbar inom olika delar av socialtjänsten. Vår ambition är att svara så snart som möjligt, under kontorstid, på de frågor som kommer in.

  Om du har akuta frågor så klickar du på länken som finns på vår startsida för ”Soctanterna på nätet”

  Hur många skolor ska ett barn behöv gå i? Han ska börja 7 an till hösten, familjehemsplacerad sedan i oktober och går kvar på skolan som han gick i innan. Nu kom det upp på sista mötet, jag går istället för pappa, att kommunen han flyttat till brukar inte vilja betala för skolor utanför kommunen. Detta måste vara allmänt känt på socialen? Varför placera honom där då? Från ettan blir detta 7 gången han då får byta. Skolan idag är ett hvb hem men han bor inte där.  Egentligen är det inte skolarbetet som är svårt, en bra dag blir det A en mindre bra dag E, utan det ligger socialt och tryggheten är där eftersom han gått längs där, blir 4 året med avbrott på några månader på en annan "vanlig" skola som det inte gick. Ringde soc många gånger att detta inte går. Han är uppväxt med mamma och sambo tills han var ca 6 1/2. Flyttade till mig och bodde ca 3 år pga av mammas utmattningsdepression som blev till ett missbruk, hon dog 2012. Pappan fick då tillbaka vårdnaden och det gick bra så länge hans sambo fanns med. i början på maj förra året tog det slut och det blev farmor som tog hand om honom när pappa var iväg, arbetar utomlands några veckor i taget. Men han var mycket hemma hos mig. På hösten mådde han inte bra och farmor och han gick till BUP. Då kom det fram att farmor hade slagit på honom och han placerades på ett jourhem. Som sedan blev vanligt familjehem i januari. Han träffade dem den 5 januari, bodde ag vet att det är svårt med familjehem och jag blev tillfrågad men avböjde, snart 60, de i familjehemmet är i min ålder. Det är inte lätt att vara mormor för det känns som man inte riktigt tages på allvar. Han har varit mycket min familj och mina andra barn ser mer honom som en lillebror än syskonbarn. Vem ska kämpa förhonom om inte vi?

  Svara