1. Socialtjänsten på nätet /
 2. Ställ en ny fråga /
 3. Förstörande ungdomar /
 4. Svar: Förstörande ungdomar - Socialtjänsten på nätet

Svar: Förstörande ungdomar

Skapad av Socialtjänsten på nätet, 2016-05-19
 • Inga svar
 • 2016-05-19 #1
  Socialtjänsten på nätet
  Grupp: Moderator

  Hej igen!

  Vi har nu fått in polisens svar på din fråga, se nedan. Återigen tack för dina upplysningar, på detta sätt kan socialtjänst och polis få hjälp att ringa in områden och grupper med bekymmer.

  Från polisen: Efter att ha läst Mattias skrift så känner jag inte igen allt i det scenario som han beskriver utifrån den information som kommer till mig. Att vi har ett problem med motorburen ungdom är inget nytt. Det är runt Köpstaden och de centrala delarna vi har fått klagomål tidigare i år. I dessa kretsar finns också ungdomar i varierande åldrar vilket Mörbylånga kommuns socialtjänst och fritidsförvaltning inte är omedvetna om.

  Polisens information utgår till stor del från de tips eller anmälningar som inkommer. Det har i Färjestaden varit en del skadegörelse men inget som jag i lästa anmälningar kan koppla till ungdomsgäng med ålder från 12 år och uppåt, inte än!

  För att polisen, och socialtjänsten ska kunna agera på individnivå behövs att det inkommer anmälningar.  Har vi inga indikationer genom tips eller annan info så är det svårt att veta om vissa problem. 

  Utirån att Mattias har belyst problemen på nytt så jag kommer att skriva ett info till polisen i Kalmar och naturligvis Öland att de gör tätare besök i Färjestadsområdet under de tider som nämns som aktuella.

  Vill till sist bara belysa problematiken med att inte anmäla brott till polisen. Polisens resurs utgår till stor del av hur statistiken ser ut för ett område, kommun, stad eller stadsdel. Anmäls inte brott eller andra störningar till polisen så kan i det sluta med att den polisiära resurs som finns minskas.

  Hälsningar Polisen i Kalmar län, Mörbylånga kommun

  Svara