Daglig verksamhet

Den som omfattas av personkrets 1 och 2 har rätt till daglig verksamhet. Rättigheten gäller personer i yrkesverksam ålder som saknar förvärvsarbete och som inte utbildar sig.

Mörbylånga kommun erbjuder daglig verksamhet på flera platser och med olika inriktningar.

Släggan

  • Data och kommunikation
    Vi använder oss av pedagogiska program och bilder samt talsyntes och ögonstyrning.
  • Tillverkning av tändbriketter
    Vi pressar briketter av återvunnet tidningspapper
  • Idéatelje
  • Målning, betonggjutning (fågelbad, tomtar etc.), handarbete (stickning, virkning), smyckestillverkning
  • Bakning och andra lättare köksysslor

Telefon: 0485-473 36

Aktivitetshuset

I denna verksamhet finns personer med både LSS- och SoL-beslut (socialpsykiatri). Vi har många olika jobbaktiviteter, till exempel kör vi kommunens internpost, transport av rehabs hjälpmedel, snickeri, vedhantering, tillverkning av olika produkter, försäljning, café vid ett äldreboende, promenader med pensionärer vid ett äldreboende med mera. 

Telefon, vardagar 8-16: 0485-473 86

Verkstaden

Verkstaden är en industriellt inriktad arbetsplats. Här arbetar vi med enklare legoarbeten, såsom borrning och stansning.

Verkstaden är placerad i Släggans byggnad.

Telefon: 0485-473 37

Hörnan

På Hörnan arbetar vi mestadels med olika former av handarbeten, snickeri och målning. Vi har också försäljning av våra produkter i lokalen.

Telefon: 0485-473 35

Kuggen

På Kuggen har vi ett samarbete med äldreboendet Lindero. Bland annat så har vi en kioskvagn som vi går runt med till pensionärerna, som då ges möjligheten att köpa något från vagnen. Vi hjälper också till med diverse olika aktiviteter såsom exempelvis bingo och fikastunder. Vi har också ibland högläsning ur dagstidningar samt musik- och sångträffar.

Telefon: 0485-473 99

Café Smörblomman

Vi tillagar och serverar enklare luncher och smörgåsar. Vi bakar bullar och kakor. Vi tar emot beställningar av smörgåstårtor och tårtor, som vi tillagar själva. 

Telefon: 0485-471 01

Externa praktikplatser/Slussen

Slussen arbetar framförallt med nya beslut inom daglig verksamhet (LSS och SoL). Det handlar om att lära känna människan bakom beslutet, för att sedan kunna matcha personen till en bra verksamhet och aktivitet, inom kommunens egna dagliga verksamheter.

Externa arbetar framförallt med att hitta individuella praktikplatser inom det privata näringslivet, inom den offentliga sektorn samt inom vår egna kommuns olika verksamheter. Externa besöker också regelbundet de personer som har externa praktikplatser.

Telefon Externa praktikplatser: 0485-478 50
Telefon Slussen, tisdagar och onsdagar: 0485-479 40 

Vasa DV

Vasa DV är en daglig verksamhet inriktad mot personer inom autismspektrumet.
Vi arbetar mycket med sinnesträning som matlagning, bakning, ridning, bad och musik. Vi lägger stor prioritet på utevistelse och har en sinnesträdgård. Dagliga promenader, cykling och gungning ingår.

Kommunikation sker med tal, pictogram, foto och objekt.

Du når oss via mail vasa@morbylanga.se eller på telefon 0485-473 44.

Sidan uppdaterad 17 september 2019 Kommentera sidan