Bokcirkel för föräldrar till barn

Kommunen har ett samarbete med studieförbundet vuxenskolan där vi erbjuder föräldrar en gratis bok om de startar en bokcirkel med tema föräldraskap. Vi har många olika böcker att välja på utifrån vilken fas och ålder ert barn är i, allt från spädbarn till tonår. Ni behöver vara tre personer som vill träffas minst tre gånger och gemensamt diskutera boken. Ni får även ett studiehandledningshäfte från vuxenskolan.

Hur fungerar det?

En bokcirkel bildas av en grupp föräldrar som har ett gemensamt intresse i att läsa och diskutera mer om barn, syskon, tonår och föräldraskap. Ni väljer själva ut den bok och de ämnen som känns viktiga för just er grupp.

För att starta en bokcirkel krävs att ni är minst tre deltagare och att ni träffas gemensamt minst tre gånger för att diskutera den bok ni har valt.

Vid träffarna diskuteras de tankar och frågor som kommer upp vid läsningen. Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram ett bokpaket med litteratur som riktar sig till föräldrar. Till böckerna medföljer även ett studiehandledningshäfte. Bok- och studiematerial är kostnadsfria.

Målgrupp

Bokcirklarna riktar sig till alla föräldrar i Mörbylånga kommun med barn från 0 till 18 år.

Kostnad

Aktiviteten är kostnadsfri

Intresserad?

Om ni är intresserade av att starta en bokcirkel eller vill ha mer information kan ni anmäla intresse till er sjuksköterska eller till socialsekreteraren på Familjecentralen.

Sidan uppdaterad 15 maj 2019 Kommentera sidan