Du är här: Start/Stöd & Omsorg /Akut hjälp

Akut hjälp

Telefonnummer i akuta lägen

Socialjour - Tfn: 020-453 900

När socialkontoret är stängt och du behöver hjälp med akuta sociala frågor kan du vända dig till socialjouren. Socialjouren ger dig akut hjälp på kvällar, nätter och helger.

SOS Alarm - Tfn: 112

Hit ringer man om man är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan man få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.

Polisen - Tfn: 114 14

Det här är polisens telefonnummer för ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan. Man kan ringa hit var man än är i landet och bli kopplad till närmsta polismyndighet. Om man är utomlands och vill ringa polisen så ringer man 0046-77-114 14.

Barn- och ungdomspsykiatrisk akutmottagning - Tfn: 0480-812 94

Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till en psykiatrisk akutmottagning. Den har öppet dygnet runt.

Psykiatrisk akutmottagning - Tfn: 0480-817 70

Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till en psykiatrisk akutmottagning. Den har öppet dygnet runt.


Hjälptelefoner

1177 Vårdguiden (Sjukvårdsrådgivningen) - Tfn: 1177

Vårdguiden svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Vårdguiden är öppen dygnet runt.

Hjälplinjen – tillfälligt psykologiskt stöd - Tfn: 020-22 00 60

Hjälplinjens telefonjour erbjuder psykologisk hjälp till människor i kris. Vi erbjuder ett första stödsamtal, men ingen behandling eller upprepad kontakt. I ett samtal med oss kan du få hjälp med att sortera tankar och känslor.

BRIS, barn och ungas hjälptelefon - Tfn: 116 111

Till BRIS kan man ringa om man vill prata med en vuxen.

BRIS, stöd för vuxna om barn - Tfn: 077-150 50 50 

BRIS tar emot samtal från vuxna som behöver någon att prata med kring frågor och oro som rör barn. BRIS har även en speciell stödlinje för idrottsledare, tfn: 077-440 00 42.

UMO - din ungdomsmottagning på nätet

UMO är en ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. På sajten finns information om sex, hälsa och relationer och möjlighet att ställa anonyma frågor till personal som jobbar på ungdomsmottagningar. Det finns även bra tips på vad du kan göra om du mår dåligt.

Kvinnofridslinjen - Tfn: 020-50 50 50

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa till oss. Vi har öppet dygnet runt och du ringer oss gratis oavsett var du bor i Sverige. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Brottsofferjouren - Tfn: 0200-21 20 19

Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan du ringa och vara anonym om du vill och få stöd och information.

Sidan uppdaterad 1 oktober 2019 Kommentera sidan