Du är här: Start/Start/Nyheter/Välkommen till världsarvshelgerna!

Välkommen till världsarvshelgerna!

Den 10-12 september och 17-19 september 2021 går flera arrangörer samman och genomför två helger med extra många världsarvsaktiviteter. Välkommen till sex dagar fyllda med aktiviteter som lyfter vårt vackra och unika odlingslandskap på södra Öland!

Mat, guidade turer till fots och cykel, öppna hembygdsgårdar, musik, fågelskådning, utställningar, museer, tårtkalas och barnaktiviteter är bara några axplock ur världsarvshelgernas program.

"Det är otroligt roligt att få arbeta med världsarvshelgerna och att ta del av allt det som händer här på södra Öland. Här finns ett myller med aktiviteter så passa på att ge dig ut i landskapet och upplev, smaka på och njut av en unik plats på jorden", säger Emma Rydnér, världsarvssamordnare för Södra Ölands odlingslandskap.

Det är den årliga världsarvsveckan som i år genomförs i form av två världsarvshelger. Men redan år 2010 genomfördes den första världsarvshelgen som 2012 förlängdes till att omfatta en hel vecka. Initiativet kom från hembygdsföreningarna, LRF, Svenska kyrkan södra Öland, naturum Ottenby med flera. Syftet är tydligt: Att tillsammans sätta fokus på vårt unika kulturarv, världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Programbladet

Programbladet finns på Mörbylånga kommuns bibliotek, turistbyrån i Färjestaden, naturum Ottenby, Eketorps borg, Mörbylånga kommuns servicecenter och på många andra platser på Öland och i Kalmar.

Du hittar även programmet här och på världsarvets hemsida sodraoland.com.

Njut av hösten och alla härliga evenemang, men gör det på ett smittsäkert sätt och följ myndigheternas råd och rekommendationer.

Sidan uppdaterad 26 augusti 2021 Kommentera sidan