Du är här: Start/Start/Nyheter/Välkommen till Mer digital

Välkommen till Mer digital

Från och med den 8 juli finns det utökad bemanning på utbildningskursen Mer Digital på Ölands köpstad i Färjestaden där du som är 65 år eller äldre kan lära dig mer om digitala tjänster och verktyg. Välkommen!

Hur gör man egentligen när man använder digitala tjänster? Hur söker man efter information på internet? Hur skaffar man en egen e-postadress? Och hur fungerar sociala medier och videosamtal?

Från och med den 8 juli fram till den 23 juli utökas bemanningen på Ölands köpstad i Färjestaden. Här finns ferieungdomar på plats för att svara på frågor och visa hur du kan nyttja diverse digitala tjänster. Öppettiderna är måndag till fredag klockan 11 till 15. Den tidigare kursen utanför kommunhuset i Mörbylånga har flyttats till Ölands köpstad.

Datorer och surfplattor kommer finnas på plats, men det går även bra att ta med sig egna digitala enheter.

Mörbylånga kommun följer myndigheternas råd och rekommendationer för att förhindra smittspridning av covid-19.

Mer digital är ett samarbete mellan Mörbylånga kommun och Telia. Syftet med satsningen är att minska det digitala utanförskapet.

Mer om Mer digital

Satsningen Mer digital genomfördes för första gången våren 2019 och blev en stor succé. Sommaren 2019 fortsatte utbildningsinsatsen när biblioteken bemannades av ferieungdomar. I sommar är det alltså dags igen. 

Läs ett reportage om Mer digital på Mörbylånga kommuns webbplats

Sidan granskad 8 juli 2021 Kommentera sidan