Du är här: Start/Start/Nyheter/Renovering av spillvattennätet i Arontorp

Renovering av spillvattennätet i Arontorp

Nu fortsätter vi renoveringen av Spillvattennätet i Arontorp. Arbetet kommer att utföras av Aarsleff Rörteknik AB under vecka 12-14.

Rören i spillvattennätet är av betong och lagda på mitten av 70-talet. Vi har utfört infordring av nya rör tidigare i området men ej fått bukt med det inläckande vattnet i våra rör. Det inläckande vattnet är ett problem då det gör att reningen i reningsverket fungerar sämre.

Renoveringen av rören sker genom så kallad relining med ett flexibelt foder som förs in i ledningarna där man sedan får det att expandera och därefter härda. Resultatet blir ett självbärande "plaströr" inne i befintlig betongledning.

Arbetet kommer att utföras av Aarsleff Rörteknik AB under veckorna 12-14. Vid härdningen kan ibland lukt uppkomma, vanligtvis kortvarigt och i närheten av den sträcka man för tillfället jobbar på. Om lukten känns obehaglig brukar det hjälpa att vädra.

Här kan du läsa information från Aarsleff Rörteknik AB angående renoveringsarbetet. Denna information har även lagts i brevlådan hos dem som berörs av renoveringen.

Vid frågor om projektet, maila vattenfjarrvarme@morbylanga.se eller ring Mörbylånga kommuns servicecenter på 0485-470 00.

För praktiska och platsspecifika frågor går det även bra att kontakta entreprenörens representant
Platschef Peter Andersson på peter.andersson@aarsleff.se eller 0736-297785.

Sidan uppdaterad 14 mars 2023 Kommentera sidan