Du är här: Start/Start/Nyheter/Nu har biogasmacken i Färjestaden öppnat

Nu har biogasmacken i Färjestaden öppnat

I och med etableringen av biogasmacken vid brofästet i Färjestaden har Mörbylånga kommun två stycken biogasmackar. Den andra finns vid Trollhättevägen 43 i industriområdet i södra delen av Mörbylånga.

2018 beviljades Mörbylånga kommun klimatklivsstöd för etableringen av en ny biogasmack och därefter har kommunen genomfört offentlig upphandling för att hitta en entreprenör som vill finansiera den del av biogasmacken som inte täcks av Naturvårdsverkets stöd.

Nu harOrangeGas öppnat upp biogasmacken i Färjestaden, vilket är helt i linje med Mörbylånga kommuns satsning på att ersätta fossila bränslen i kommunens fordonsflotta.

Biogas är lokalproducerat, hållbart och enkelt och Mörbylånga kommun arbetar främjande med hela kedjan kring biogas, från substrat och produktion till distribution och konsumtion.

Inom kort kommer snabbladdare för elbilar att tas i bruk.

– Vi är jätteglada för att den här satsningen har kommit i mål och vår förhoppning är att tillsammans med OrangeGas kunna arrangera en invigning när samhällsläget tillåter det, säger Thérese Lindquist, miljö- och klimatstrateg i Mörbylånga kommun.

Sidan uppdaterad 30 mars 2021 Kommentera sidan