Du är här: Start/Start/Nyheter/Kommunen planerar för ett tårtkalas den 18 september

Kommunen planerar för ett tårtkalas den 18 september

I ett helt år har Mörbylånga köping väntat på att få fira 200 år. Nu öppnar samhället försiktigt upp igen och flera föreningar planerar för nya arrangemang. Hoppfullt har även kommunen på nytt börjat att planera för tårtkalaset!

Vi bjuder in till ett fint tillfälle att mötas, fira och skratta tillsammans efter så lång tid i isolering. Med tårta, kaffe och live-musik vill vi tillsammans fira att Sveriges sötaste köping fyller 200+!

Tid: 18 september kl. 13 - 16 (insläpp 12.30)
Plats: Parken i Mörbylånga 

Evenemang under coronapandemin

Då vi vet att läget snabbt kan förändras planerar vi kalaset utifrån rådande restriktioner och kommer att vidta de åtgärder som krävs för att det ska kunna ske på ett smittsäkert sätt. Vi följer utvecklingen av smittspridningen och kommer enbart att genomföra firandet om det kan ske enligt gällande restriktioner.

Insläppet sker 12.30 och antalet besökare kommer att räknas vid insläppet och max 600 personer får vara på plats samtidigt. Scenprogrammet kommer framföras två gånger för att inte alla besökare ska behöva vara på plats samtidigt.

Dagens program

Scenprogram: detta hålls två gånger, kl. 13.00- 14.00 och 14.30- 15.30.

Matilda Wärenfalk, kommunstyrelsens ordförande, kommer att hälsa välkomna och hålla ett jubileumstal. De tre finalisterna Kylie Steenson, Joakim Åkesson och Samuel Wilén i låtskrivartävlingen Mörbylånga 200 år kommer framföra sina bidrag. Dessutom framträder Lovisa Niklasson och Marcus Alvgrim, två unga talanger från kommunen som nu gör karriär inom musiken. Under det första passet kommer även stipendiet "ungt kulturbidrag" att delas ut.

Tårta, kaffe, te och saft kommer att serveras under hela eftermiddagen och man får gärna ta med sig en picknickfilt att sitta på. 

Varmt välkommen!

Mörbyånga 200 år logga
Sidan uppdaterad 19 augusti 2021 Kommentera sidan