Du är här: Start/Start/Nyheter/Känslor i fokus när förskolebarn ställer ut i Färjestaden

Känslor i fokus när förskolebarn ställer ut i Färjestaden

Välkomna att besöka årets gemensamma projekt för barn 1-5 år i Mörbylånga kommun – utställningen "Alla dessa känslor" där kommunens förskolebarn ställer ut sina alster. Vernissage för utställningen är den 16 maj vid Dämmet i Färjestaden!

Temat på barnens utställning är i år inom ramen för social hållbarhet. Själva utställningens syfte är att göra barnen synliga i samhället och att barnen ska få växa med att få ställa ut sina alster.

Projektet har fått namnet "Alla dessa känslor" och det just är känslorna vi lägger fokus på. Dagligen jobbar personalen inom förskolan med läroplanens mål om den sociala hållbarheten och hur vi uttrycker, upplever och bemöter känslor på olika sätt. Detta område berör alla människor och levande varelser och passar därför bra att lyfta upp tillsammans. Vi tror att processerna och utställningen med detta tema kommer att bli jättespännande.

Hur har det gått till?

Under våren har barnen på varje förskola arbetat fram alster och berättelser inom temat. Vilka känslor de lagt fokus på har personal och barnen själva bestämt. Barnen har döpt sina alster och ger dem de känslor de önskar och kanske en berättelse som alla besökare kan ta del av.

Alsterna är i ett hållbart material för nu den 16 maj och en vecka framåt, under vecka 20, ta plats på en gemensam utställning utomhus vid Dämmet i Färjestaden. Välkommen att ta del av denna härliga utställning!

Mer information

Jenny Baumberger, ateljérista på Undringens förskola
info@undringen.se

Sidan uppdaterad 11 maj 2022 Kommentera sidan