Du är här: Start/Näringsliv & Arbete/Starta och driva företag

Starta och driva företag

Vi kan hjälpa dig med lokala näringslivsfrågor och med frågor du har till kommunen. Vi kan också hjälpa dig med kontakter till andra näringslivsorganisationer.

Om du funderar på att starta företag, vill flytta hit med din firma, eller utveckla din verksamhet kan vi hjälpa dig med svar på många frågor. Vi har också tillgång till ett väl utvecklat kontaktnät av affärsstödjande verksamheter, som med största sannolikhet har svaren på de frågor vi inte bemästrar. Kontakta oss, så ser vi till att skaffa dig de rätta förutsättningarna som företagare i vår kommun!

Företagslotsar

Vi som arbetar med utvecklingen av kommunens näringsliv och förutsättningar för våra företag vet att det ibland kan vara svårt att veta till vem eller vart inom kommunen en fråga eller ett ärende ska riktas. Kontakta oss, så hjälper vi dig att hitta rätt direkt.

Starta eget

Varje vår och höst arrangerar vi information kring hur du går till väga för att starta eget. För att du ska få det bästa ser vi till att göra det tillsammans med någon eller några av våra kompetenta samarbetspartners.

Rådgivning kring nyföretagande och företagsutveckling

Tillsammans med NyföretagarCentrum Kalmarsund erbjuder vi rådgivning kring start av företag. Eller tillgång till kvalificerade råd för utveckling av det företag du redan har. Det finns också ett stort antal andra näringslivsorganisationer i regionen, så du behöver aldrig stå ensam om du behöver ett bollplank.
Länk till NyföretagarCentrum Kalmarsund. 
Länk till förteckning över regionala Näringslivsorganisationer. 

E-tjänster

Är du redan på gång med en idé om ditt företag eller driver företag sedan tidigare? På Verksamt.se samlar Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket mycket information om företagande. De erbjuder även verktyg och e-tjänster som du kan ha nytta av både som ny och redan etablerad företagare.
Länk till Verksamt.se hos Bolagsverket.

Nätverk och Företagarföreningar

I både kommunen och regionen finns ett stort antal nätverk av företagare som kan vara ett bra stöd vid start av företag, eller som en smidig väg att snabbt utveckla ditt kontaktnät i regionen. De välkomnar dig gärna för ett besök, så att du kan se vilket eller vilka som är rätt nätverk för dig att verka inom. 
Länk till förteckning över regionens Nätverk och Företagarföreningar.

Sidan uppdaterad 8 augusti 2019 Kommentera sidan