Du är här: Start/Näringsliv & Arbete/Sommarjobb för ungdomar 15-17 år

Sommarjobb för ungdomar 15-17 år

Du som är 15-17 år och skriven i Mörbylånga kommun kan söka sommarjobb i kommunen.

Ferietjänst 2022 vänder sig till dig som är 15-17 år (fyllt 15 år senast den dag när perioden startar) och är folkbokförd i Mörbylånga kommun. Du som hade ferietjänst förra året kan i mån av plats få en tjänst även i år. Syftet är att du ska få ett meningsfullt arbete och en introduktion i arbetslivet. Ferietjänsterna är indelade i 3 perioder:

220620-220708
220711-220729
220801-220819

Arbetstid och lön

Som ferieanställd arbetar du 4 timmar per dag, alltså 60 timmar per period förutom period 1 som blir 56 timmar p.g.a. att midsommarafton är en ledig dag.

Lönen är olika beroende på födelseår:

Födelseår 2007 ger en timlön om 68 kr/tim (exkl. sem. ersättning)
Födelseår 2006 ger en timlön om 74 kr/tim (exkl. sem. ersättning)
Födelseår 2005 ger en timlön om 81 kr/tim (exkl. sem. ersättning)
Födelseår 2004 ger en timlön om 98 kr/tim (exkl. sem. ersättning)

Utöver ovanstående timlön utgår semesterersättning om 12%.

Vet du med dig att du inte kommer att tjäna mer än 20 431 kr under 2022 kan du ange detta i din ansökan om ferietjänst så skickar vi informationen till vår löneavdelning. Du behöver därmed inte fylla i blanketten "Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag "Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag" (skatteverket.se) och skicka in till vår lönavdelning.

Lön utbetalas via Swedbank den 27:e varje månad. Ferietjänstlönen betalas ut närmaste månad efter genomgången period. Du behöver göra en anmälan om lönekonto via Swedbanks webbplatsoftast behöver din vårdnadshavare kontakta banken med ditt konto.

Närvarorapport

Din handledare rapporterar in din närvaro i systemet Feriebas vilket är underlag för utbetalning av lön.

Frånvaro

Om du blir sjuk eller av annan anledning inte kan jobba ringer du och meddelar det till arbetsplatsen. Kontaktuppgifter till arbetsplatsen får du med din bekräftelse att du fått en ferietjänst. För tid du är frånvarande betalas ingen lön.

Viktigt att tänka på

Du som får en ferietjänst inom förskola/skola/fritidshem måste beställa ett utdrag ur belastningsregistret. Du ska beställa det utdrag som heter "för arbete inom skola eller förskola" utdraget måste uppvisas innan du får ditt anställningsavtal.

Särskild information om Skrivsommar Emmaboda

Älskar du att skriva? Skulle du vilja se din egen text i tryck? Då kan Skrivsommar i Emmaboda 2022 vara något för dig. Skrivsommar är en utvecklande skrivarskola och ferietjänst i ett! Ditt jobb är att bidra med en eller flera texter till en antologi, som kommer ut hösten 2022. Mörbylånga kommun har två platser, observera att du måste ansöka till platsen själv enligt instruktion på denna sida här.

Ansökan om ferietjänst

Alla som får en ferietjänst hos oss behöver ha ett mobilt bank-id då alla avtal signeras digitalt.

Ansökan om ferietjänst är öppen mellan den 14:e mars – 10:e april.

Ansök om ferietjänst här.

Sidan uppdaterad 14 mars 2022 Kommentera sidan