Du är här: Start/Näringsliv & Arbete/Information till Leverantörer och Kunder/Leverantör till Ölands kommunalförbund

Leverantör till Ölands kommunalförbund

Ölands kommunalförbund

Ölands kommunalförbund är ett samarbetsorgan för Mörbylånga och Borgholms kommuner och samtidigt huvudman för Räddningstjänsten Öland och Ölands Turistbyrå.

Att skicka faktura till Ölands kommunalförbund

Den 1 april 2019 blev det lag på att alla leverantörer till offentlig sektor måste skicka e-fakturor som följer den nya europeiska standarden.


Fyll i alla uppgifter rätt på fakturan

Var noggrann med att fylla i alla uppgifter på fakturan. Fakturor som saknar uppgifter skickar vi tillbaka för komplettering och då behöver förfallodatumet ändras. Vår betalningspolicy är 30 dagar efter mottagen faktura, om inget annat avtalats skriftligen mellan förbundet och leverantören.

Fakturareferens

Vi hanterar mottagna fakturor elektroniskt. Fakturareferensen identifierar vem fakturan ska skickas till för elektroniskt godkännande. Referensnummer ska alltid anges av personen som beställer vara eller tjänst av er. Det är ett gemensamt ansvar att beställaren och leverantören säkerställer att fakturareferensen är med på fakturan. Referensnumret behöver anges i avsett fält och är alltid sjusiffriga. Beställarens namn anges på annat ställe på fakturan.

Om du saknar fakturareferens kontakta den person som gjort beställningen. Korrekt märkta fakturor kan vi hantera på ett snabbt och effektivt sätt vilket underlättar för dig som leverantör. Saknas fakturareferens kommer fakturan att bestridas och returneras då vi inte vet vem som ska godkänna den innan betalning. Allt för att du som leverantör ska få betalt på förfallodagen.

Elektroniska fakturor

Ölands kommunalförbund tar mot fakturor i PEPPOL-format via adressen 0007:2220000216.

Det går också att skicka elektroniska fakturor i formatet SVE-faktura via vår VAN-leverantör SWEDBANK och ange organisationsnummer (partsID): 2220000216.

Skapa e-faktura via ditt eget affärssystem

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura i ditt befintliga affärssystem. Saknar du den möjligheten går det bra att kostnadsfritt ansluta dig till Mörbylånga kommuns leverantörsportal. Vill du ha tillgång till portalen, kontakta Therése Engman via e-faktura@morbylanga.se eller på telefon 0485-474 60.

Sidan uppdaterad 8 juli 2019 Kommentera sidan