Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Välkommen till Kulturonsdag på lovet

Välkommen till Kulturonsdag på lovet!

PRESSMEDDELANDE: Biblioteken och Kulturskolan i Mörbylånga kommun startar upp ett nytt koncept för gemensamma evenemang under höstlovet, sportlovet och påsklovet.

På onsdagen den 3 november, kl. 11:00-15:00 bjuder Kulturskolan och Biblioteken i Mörbylånga kommun in till en gemensam evenemangsdag som kommer gå under namnet Kulturonsdag på lovet. Dessa evenemang kommer att vara återkommande under skolans höstlov, sportlov och påsklov.

- Lovet är ett perfekt tillfälle för oss att bjuda in till evenemang för barn och unga. Under lovet upplever vi att många längtar efter aktiviteter. Våra evenemang är gratis vilket gör att fler har möjlighet att delta. Den här dagen kan även ge nya vänner och nya intressen tack vare att de får möjligheten att prova på olika saker, säger Pernilla Andersson, IT-bibliotekarie och representant för bibliotekets programgrupp i Mörbylånga kommun.

Kulturonsdag på lovet tar plats på Zokker i Mörbylånga med flera olika parallella evenemang under dagen. Varje Kulturonsdag planeras med ett speciellt tema.

- Vår första kulturonsdag har temat sport, vilket även är bibliotekets tema för läslovet vecka 44. Under vår Kulturonsdag bjuder vi in till helt nya evenemang. Vi bjuder in till en skrivarworkshop som vi kallar Sporta ut ord, en saga i rörelse och en klassisk saga som ett förevenemang till sagan i rörelse. Ett annat evenemang vi bjuder in till är Bygg din egen saga. Här får barnen vara kreativa med form och färg i Kulturskolans kreativa verkstad, säger Eva Matthis, bildpedagog och kulturpedagog på Kulturskolan i Mörbylånga kommun.

- Vi ser fram emot att få börja bjuda in till vår första gemensamma Kulturonsdag. Vi har mycket att erbjuda! Genom samverkan skapas fler utvecklingsmöjligheter och tillsammans lyfter vi fram litteratur, ord och form. Denna gång är det Kulturskolan och biblioteket som arrangerar Kulturonsdagen. Vi vill naturligtvis att fler verksamheter ska vara med och bidra till våra nästa Kulturonsdagar under kommande lov, säger Michael Jildestad, Kultur-och bibliotekschef i Mörbylånga kommun.

Mer information

Eva Matthis, bildpedagog, kreativ verkstad och kulturpedagog, Kulturskolan i Mörbylånga kommun
eva.matthis@morbylanga.se
Tfn: 0485-476 24

Pernilla Andersson, IT-bibliotekarie, Biblioteken i Mörbylånga kommun pernilla.andersson@morbylanga.se
Tfn: 0485- 477 01

Kontakt

Michael Jildestad, Kultur- och bibliotekschef
michael.jildestad@morbylanga.se
Tfn: 0485-471 58

Sidan uppdaterad 1 november 2021 Kommentera sidan