Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Rådande världsläge påverkar renoveringen av Skansenskolan i Mörbylånga kommun

Rådande världsläge påverkar renoveringen av Skansenskolan i Mörbylånga kommun

PRESSMEDDELANDE Utfallet av upphandlingen blev inte som kommunen hade hoppats. På grund av skenande kostnader till följd av rådande världsläge har Mörbylånga kommun valt att avbryta denna upphandling av renoveringen av Skansenskolan i Mörbylånga. Detta stoppar inte renoveringen som fortfarande blir av och fokus får den pedagogiska miljön.

– Det rådande världsläget med skenande kostnader ligger utanför vår kontroll och gör att den budget som finns inte räcker till att göra allt vi vill just nu, säger Matilda Wärenfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Skansenskolan kommer att renoveras och projektet fortgår med samma övergripande ambitionsnivå men måste delas upp i olika etapper. I vilken ordning renoveringen sker kommer nu ses över.

– Det som händer nu är att etapperna för renoveringen kommer läggas om och projektet kommer få fler deletapper under längre tid. För att på så vis sprida kostnaden, säger David Wennerberg, verksamhetens projektledare Skansenskolan.

Hög prioritering i kommande process får ett av verksamhetens viktigaste fokusområde, den pedagogiska miljön.

– Tidigare hade inköp av pedagogisk utrustning legat senare i projektet. Vi kommer nu tidigarelägga den pedagogiska miljön så att elever och personal på skolan kommer märka av en förändring till det bättre, säger David Wennerberg.

En ny etappindelning kommer sammanställas under sommaren 2022 och presenteras i augusti.

 

För mer information och frågor

David Wennerberg, Verksamhetens projektledare Skansenskolan
072 203 63 98 eller david.wennerberg@skola.morbylanga.se

Dan Halme, Fastighetssamordnare Mörbylånga kommun
0485- 471 16 eller dan.halme@morbylanga.se

Sidan uppdaterad 22 juni 2022 Kommentera sidan