Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Pepp, pepp, pepp på Mörbylånga kommuns Måldag

Pepp, pepp, pepp på Mörbylånga kommuns Måldag

PRESSMEDDELANDE: Tillsammans blir vi ännu bättre. Det visade Mörbylånga kommuns Måldag som genomfördes under eftermiddagen i dag. Här bidrog engagerade politiker, tjänstemän och chefer i kommunen, med en mängd kloka idéer och synpunkter som nu ska tas om hand.

Mörbylånga kommuns Måldag arrangerades under fredagseftermiddagen på hotell Skansen i Färjestaden. När Måldagen annonserades ut internt blev den snabbt fullsatt. 60 entusiastiska personer; politiker, tjänstemän och chefer i Mörbylånga kommun, kom och bidrog med sina idéer, sin kunskap och erfarenheter för ett fortsatt aktivt arbete med kommunens tre prioriterade och verksamhetsövergripande mål.

- Jag blir så glad och stolt över med vilken kreativitet och inspiration de som var här i dag har tagit till sig utmaningen och angripit de här frågeställningarna, säger Kjell Magnusson, kommunstyrelsens ordförande.

Måldagen handlade om de kommunövergripande mål som kommunfullmäktiges (KF) enhälligt klubbade igenom inför 2021. Arbetet med de prioriterade målen ska fortsätta till och med 2023. Målen är:

  • Ett starkt lokalt och differentierat näringsliv.
  • Tillväxtskapande och hållbar samhällsplanering.
  • Gynnsamma uppväxtvillkor.

Eftersom kommunfullmäktiges arbete utgår från Agenda 2030 - de globala målen för hållbar utveckling, är det lätt att se att alla tre målen gäller för alla verksamheter i kommunen.

- Målen är definierade som tre mål med det är viktigt att veta att de är verksamhetsövergripande, säger Ann Willsund, kommundirektör på Mörbylånga kommun, och menar att det blev väldigt tydligt för var och en som var med i eftermiddagens workshop.

- Vi har fått så många fina konkreta förslag och tips som kommer att märkas och gynna både medarbetare och kommunens medborgare i vårt fortsatta arbete. Det känns väldigt bra!, säger Ann Willsund.

KF:s ordförande Kjell Magnussons egen inspiration går inte att ta miste på:

- Nu är jag så avundsjuk på de som får glädjen att jobba med de här spännande frågorna.

Kontakt och frågor

David Idermark, biträdande kommundirektör
david.idemark@morbylanga.se
Tfn: 0485-471 13

Målfilmen

Sidan uppdaterad 12 november 2021 Kommentera sidan