Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Nya utmaningar väntar för kommunens HR- och lönechef Kerstin Parker

Nya utmaningar väntar för kommunens HR- och lönechef Kerstin Parker

PRESSMEDDELANDE Efter närmre fyra år vid tjänsten som Mörbylånga kommuns HR- och lönechef tar Kerstin Parker klivet mot ett nytt uppdrag som HR-chef på Länssjukhuset, Region Kalmar län.

Kerstin Parker har under sina fyra år på kommunen jobbat intensivt med att modernisera och utveckla HR och Löneavdelningens arbete för att bättre kunna stötta och bidra till att skapa en öppen och transparent arbetsplats med stort fokus på arbetsmiljö, medarbetarengagemang och ett gott ledarskap vilket bland annat synts genom de förbättrade betyg som medarbetarna i kommunen satt vid den årliga arbetsmiljöenkäten.

– Jag är oerhört stolt över mina medarbetare, det arbetet som gjorts kopplat till arbetsmiljö och HR. Det har varit ett svårt beslut att lämna kommunen men möjligheten dyker inte upp så ofta. Jag sneglade på det här jobbet för 6 år sedan och när det nu blev ledigt och Regionen hörde av sig så kände jag att det var rätt steg för mig, säger Kerstin Parker, HR och lönechef, Mörbylånga kommun.

Arbetet med att stärka arbetsmiljön samt öka delaktighet och engagemang hos alla medarbetare fortsätter i samma anda. Bland annat blir arbetet med de 8 friskfaktorerna via Sunt Arbetsliv en naturlig del i kommunens ledningsfilosofi för att leda och styra verksamheten.

– Vi har kommit en bra bit på vägen och det viktiga arbetet med arbetsmiljöfrågor och sunt arbetsliv med fokus på friskfaktorer fortsätter nästa år. Kerstins breda kompetens hade varit värdefull för kommunen i många år till men jag förstår varför hon fått detta erbjudande och önskar henne och Regionen lycka till i deras fortsatta arbete säger David Idermark, administrativ chef, Mörbylånga kommun.

Kerstin lämnar sin tjänst i februari 2023 och kommunen arbetar för att ha tillsatt en person tills dess.

För mer information och frågor

David Idermark
Administrativ chef, Mörbylånga kommun
0485-471 13 eller david.idermark@morbylanga.se

Kerstin Parker
HR- och lönechef, Mörbylånga kommun
0485-470 51eller kerstin.parker@morbylanga.se

Sidan uppdaterad 3 november 2022 Kommentera sidan