Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt i Kalmar län 2021

Mörbylånga kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt i Kalmar län 2021

PRESSMEDDELANDE: Bästa Tillväxt, en av Sveriges mest prestigefulla utmärkelser, delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna sedan 2007. Priset premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.

– Det är ett resultat som gör oss både glada och som betyder mycket. Pandemiåren 2020 och 2021 har varit tuffa, men vi ser att vårt näringsliv har klarat pandemin ganska bra. Många av våra företag växer och anställer samtidigt som vi upplever ett ökat intresse från företag som vill etablera sig i kommunen, säger Peter Marklund, näringslivschef i Mörbylånga.

Besöksnäringen är en viktig motor i kommunen, liksom jordbruket. Båda har dessutom potential att växa ytterligare menar Peter Marklund.

– Många har valt att hemestra, att stanna hemma i Sverige under semestern, vilket har betytt mycket för Öland. Men vi har också sett att många sommargäster renoverat och stannat längre i sina sommarhus, något som gynnat både våra hantverkare och övrigt lokalt näringsliv.

Utmärkelsen går till den kommun i varje län i Sverige som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året baserat på företagens senast inlämnade årsredovisningar. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra och hur utvecklingen sett ut över tid.

– Den här utmärkelsen bygger på verkliga fakta till skillnad från andra undersökningar som ofta utgår från personliga åsikter. Att Mörbylånga toppar i Kalmar län är extra roligt eftersom kommunen tidigare år haft mer blygsamma placeringar, säger Harald Stjerna, partner på Syna.

Och näringslivschefen Peter Marklund ser ljust på framtiden.

– Det känns som det pyr i Mörbylånga kommun. Vi har flera företag som letar tomtmark för att expandera, men också flera förfrågningar från nya företag som vill etablera sig här. Att i detta läge få utmärkelsen Bästa Tillväxt är ett kvitto som sporrar oss, men det är våra duktiga företagare som ska ta åt sig det mesta av äran. Det är de som gör skillnaden!

Kontakt och mer information

Peter Marklund, näringslivschef i Mörbylånga kommun
peter.marklund@morbylanga.se
Tfn: 0485-470 14

Harald Stjerna, partner på Syna
harald.stjerna@syna.se
Tfn: 040-258539

Sidan uppdaterad 15 december 2021 Kommentera sidan