Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun och Salman Investments har träffat en förlikning rörande hamntvisten

Mörbylånga kommun och Salman Investments har träffat en förlikning rörande hamntvisten

PRESSMEDDELANDE: Tvisten mellan Mörbylånga kommun och Salman Investments angående ett avtal kring exploatering av Mörbylånga hamn är nu över genom att en förlikning har träffats.

Mörbylånga kommun och Salman Investments ingick 2015 ett avtal gällande hamnen i Mörbylånga. Parterna har haft svårt att komma framåt på det sätt som var ambitionen i avtalet.

Salman Investments stämde i november 2019 Mörbylånga kommun för påstått avtalsbrott och yrkade skadestånd om drygt 311 miljoner kronor. Målet har sedan dess pågått vid Kalmar tingsrätt. Parterna har nu träffat en förlikning innebärande att Mörbylånga kommun ska betala 7 miljoner kronor till Salman Investments och att de avtal parterna ingått rörande hamnen ska upphöra.

- Det känns skönt att den här segdragna historien äntligen fått ett slut. Det avtal kommunen ingick med Salman var inte optimalt utformat, beslut har fattats av kommunen som inte gått i linje med intentionerna i avtalet. Vidare har kommunen förståelse för att det funnits olika uppfattningar om hur avtalet ska tolka, säger Ann Willsund, kommundirektör i Mörbylånga kommun och fortsätter:

- Vi är nöjda med den förlikning som ingåtts och tar lärdom av den här historien inför kommande exploateringar. Nu blickar vi framåt och arbetar vidare med planprogram och detaljplan avseende hamnområdet. Kommunen har goda förhoppningar om att området på sikt kommer att kunna utvecklas till något riktigt bra.

Kontakt och frågor

Ann Willsund, kommundirektör Mörbylånga kommun
ann.willsund@morbylanga.se
Tfn: 0485-47011

Sidan uppdaterad 6 december 2021 Kommentera sidan