Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun först i Sverige med smarta GPS-larm

Mörbylånga kommun först i Sverige med smarta GPS-larm

PRESSMEDDELANDE: Mörbylånga kommun är först i Sverige med att använda Stella Cares GPS-larm där kommunen kommer vara med och produktutveckla deras tjänster.

Syftet med detta är att skapa en trygghet för patienter med demenssjukdom och för deras anhöriga.

Ambitionen är att ta fram en smartwatch (smartklocka) och andra gps-enheter som har fler funktioner än ett gps-larm. Några av funktionerna i gps-enheterna kan vara uppläsning av exempelvis klocka, påminnelser om medicin och kalender.

– Vi vill förenkla vardagen för våra brukare och deras anhöriga. Förhoppningen är att de här produkterna ska hjälpa till med att skapa en större trygghet för samtliga berörda, säger Anna Leion, arbetsterapeut och projektledare i Mörbylånga kommun.

I arbetet framöver kommer Mörbylånga kommun tillsammans med leverantören att förbättra och utveckla gps-enheter för att på bästa sätt kunna fånga upp individuella behov.

– När det kommer till smartklockan vill vi utveckla den till att fungera som ett individuellt anpassat hjälpmedel för personer med demenssjukdom för att därmed kunna öka individernas självständighet och delaktighet, säger Anna Leion.

Med hjälp av gps-enheten kan man ringa in ett geografiskt område där personen kan röra sig utan att larmet går. Man kan även dela in fler områden i olika slingor.

Redan nu finns gps-enheter ute i verksamheterna och är man intresserad av att veta mer kring detta går det bra att höra av sig till demensteamet i Mörbylånga kommun. Demensteamet bokar därefter in ett möte och visar upp olika funktioner och möjligheter tillsammans med berörda parter.

Sidan uppdaterad 22 februari 2021 Kommentera sidan