Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun bjuder in till tårtkalas

Mörbylånga kommun bjuder in till tårtkalas

PRESSMEDDELANDE: Efter ett års väntan kan nu det planerade tårtkalaset äntligen äga rum för att fira att Mörbylånga köping fyller 200 +. Bland annat kommer det att bjudas på fika, live-musik och stipendieutdelning.

I samband med att Mörbylånga köping fyllde 200 år förra året planerade Mörbylånga kommun ett tårtkalas. Evenemanget fick skjutas fram på obestämd tid på grund av coronapandemin. I takt med att samhället försiktigt öppnar upp igen och fler börjar arrangera evenemang på nytt har Mörbylånga kommun planerat att återigen bjuda in till firandet.

- Mörbylånga tätort är en vacker pärla och centralort i vår kommun som det ska bli riktigt roligt att nu äntligen få tillfälle att fira tillsammans med ortsbefolkningen. Samtidigt är det glädjande att konstatera att 201-åringen är vital och levande. Inom kommunen pågår nu ett intensivt arbete med att bland annat planera för den "nya" Skansenskolan, bygga bostäder och förbereda för en ny brandstation. Det är även roligt att se företag etablerar sig, såsom den nya campingen, säger Kjell Magnusson, kommunfullmäktiges ordförande.

Tårtkalaset kommer att hållas i parken i Mörbylånga den 18 september med insläpp 12.30. Evenemanget genomföras utifrån rådande restriktioner och kommunen kommer att vidta de åtgärder som krävs för att det ska kunna ske på ett smittsäkert sätt. Antalet besökare kommer att räknas vid insläppet och max 600 personer får vara på plats samtidigt. Scenprogrammet kommer framföras två gånger, kl. 13.00- 14.00 och 14.30- 15.30, för att inte alla besökare ska behöva vara på plats samtidigt.

Tårta, kaffe, te och saft kommer att serveras under hela eftermiddagen och man får gärna ta med sig en picknickfilt att sitta på. Matilda Wärenfalk, kommunstyrelsens ordförande, kommer att hälsa välkomna och hålla ett jubileumstal. De tre finalisterna Kylie Steenson, Joakim Åkesson och Samuel Wilén i låtskrivartävlingen Mörbylånga 200 år kommer framföra sina bidrag. Dessutom framträder Lovisa Niklasson och Marcus Alvgrim, två unga talanger från kommunen som nu gör karriär inom musiken. Under det första passet kommer även stipendiet "ungt kulturbidrag" att delas ut.

För övergripande frågor kontakta:
Eva Engström, landsbygdsutvecklare
0485-47008, eva.engstrom@morbylanga.se

Sidan uppdaterad 6 september 2021 Kommentera sidan