Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun – årets klättrare i ranking om företagsklimat

Mörbylånga kommun – årets klättrare i ranking om företagsklimat

PRESSMEDDELANDE När Svenskt Näringsliv på onsdagen släppte sin årliga ranking av företagsklimatet var det glädjande besked för Mörbylånga kommun som blev utnämnd till årets klättrare och 5 bäst i landet på att förbättra sina resultat.

Svenskt Näringsliv sammanställer årligen en ranking av det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner och i år är Mörbylånga den kommun i länet som klättrar mest och stiger 76 placeringar till plats 199. Det är den femte största klättringen i hela landet.

- Ett gott företagsklimat är ingen quick-fix utan resultatet av ett långsiktigt arbete som bygger på tydliga mål och fokus på god dialog. Målsättning, ledning och förståelse för företagens vardag är parametrar som kommunen äger själv och kan påverka. Har man fokus på det så kan man utveckla företagsklimatet i positiv riktning, säger regionchef Ulrica Bennesved.

Ett resultat av god samverkan

Mörbylånga kommuns framgång är ett resultat av god samverkan mellan politik, tjänstepersoner och framförallt företagen i kommunen.

- Vi vill tacka alla företagare för deras engagemang i kommunens näringslivsutveckling. Det är era förslag vi jobbar vidare med och ni är en stor del i att vi nu klättrar i rankingen, säger Peter Marklund, näringslivschef, Mörbylånga kommun.

Om rankingen

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta och driva företag. 2022 års ranking utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från 32 000 företagare, och till en tredjedel av statistiska faktorer från SCB och UC.

Se årets rankinglista och utvecklingen över tid på www.foretagsklimat.se

Kontakt och mer information

Peter Marklund, näringslivschef, Mörbylånga kommun
Tfn: 0485-470 14 eller peter.marklund@morbylanga.se

Sidan uppdaterad 28 september 2022 Kommentera sidan