Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Lyckad säsong för Eketorps borg i skuggan av coronapandemin

Lyckad säsong för Eketorps borg i skuggan av coronapandemin

PRESSMEDDELANDE: Med endast ett par veckor kvar på årets säsong kan Eketorps borg summera ett lyckat säsongsår. Detta trots att coronapandemin fortsatt under 2021 vilket har påverkat turismen.

Eketorps borg öppnade som planerat till påsklovet, men fick tyvärr precis som många andra besöksmål hålla stängt under veckorna i maj då tusentals besökare kommer till Sydöland för Öland Spirar och Kristi Himmelsfärd som sammanfaller med orkidéblomningen.

Borgen öppnades i juni och var fortsatt välbesökt under sommaren. Antalet besökare under sensommaren och hösten var högt för att vara den tiden på året. När säsongen summeras från påsklovet och fram till den 30 september har borgen haft närmare 34 000 besökare. Glädjande är att varje besökare i år spenderar mer pengar än tidigare vilket gör att borgen står sig ekonomiskt stabilt inför nästkommande säsong trots utmaningarna de senaste två säsongerna i och med pandemin. Detta beror främst på att antalet vuxna i förhållande till barn är fler i år samt att besökarna spenderar mer i presentbutiken och kafét.

Evenemang och klassbesök har också bidraget till borgens besöksantal. Under våren kunde äntligen Mörbylånga kommuns tredjeklassare besöka borgen och reenactment-gruppen med romerska soldater besökte åter borgen i juli. Under höstlovet kommer borgen att hålla i invigningen av Ljus på kultur den 30 oktober samt arrangera spökrundan den 4 november i samarbete med fritidsgårdarna.

- Nu ser vi fram emot ett spännande höstlov med festivalinvigning och inte minst spökrundan, innan vi stänger för säsongen. Sen kan planeringen för ett förhoppningsvis coronafritt 2022 börja på allvar, säger Stefan Ahlgren.

Kontakt

Stefan Ahlgren, verksamhetsutvecklare på Eketorps borg
Tfn: 0485-479 91
stefan.ahlgren@morbylanga.se

Foto: Jörgen Lander

Sidan uppdaterad 29 oktober 2021 Kommentera sidan