Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Kommunens medarbetare uppmärksammas med bidrag till återhämtning

Kommunens medarbetare uppmärksammas med bidrag till återhämtning

PRESSMEDDELANDE Efter drygt två år med pandemin och ofta extremt hårt arbete känner sig många slitna och i behov av återhämtning. Det gäller förstås även medarbetarna i Mörbylånga kommun. Därför vill kommunen bidra till en energikick som ett första steg mot återhämtning för kommunens oumbärliga medarbetare.

Efter tunga år med coronapandemi har kommunstyrelsens presidie i Mörbylånga kommun beslutat att bidra med 300 kronor extra per medarbetare som ett första steg mot återhämtning.

Denna extrapeng ska användas till någon aktivitet som medarbetarna själva väljer ut. För att göra aktiviteterna inom vård och omsorg möjliga att genomföra tillsammans, bidrar kommunen med ytterligare 300 kronor per medarbetare som bidrag till kostnaden för vikarier som går in och täcker upp under aktiviteten.

– Vi är så tacksamma för alla medarbetare som verkligen har arbetat hårt och engagerat under dessa dryga två coronaår, säger Matilda Wärenfalk, kommunalråd i Mörbylånga kommun.

– Därför hoppas vi att det här kan bidra till lite energi och att våra medarbetare får chans göra något extra roligt tillsammans.

Mörbylånga kommun har tidigare gjort liknande insatser för att premiera och uppmuntra sina medarbetare och dessa åtgärder har visat sig vara mycket uppskattade. Medarbetarna har känt sig uppmärksammade och fått chans att göra något trevligt tillsammans för att öka gemenskapen och arbetsglädjen.

Aktiviteterna har tidigare varit alltifrån att spela bowling, gå ut och äta en bit mat till att arrangera en picknick med tipsrunda. Vad och hur man gör bestämmer de olika verksamheterna själva.

– Återhämtning och gemenskap på våra arbetsplatser är viktigt och vi ser att det är något som vi behöver lägga extra fokus på just nu. Utan alla de som arbetar i vår kommun är vi ingen kommun, säger Matilda Wärenfalk.

Vid årsskiftet höjdes friskvårdsbidraget och återhämtningsbidraget ska delas ut innan sommaren och ytterligare återhämtningsarbete fortsätter under hösten och vintern.

Mörbylånga kommun arbetar till exempel med projekt kopplat till Sunt Arbetsliv – ett viktigt arbete för att skapa förutsättningar för återhämtning, arbetsglädje och att stärka friskfaktorerna på arbetsplatserna.

Kommunen arbetar även sedan tidigare med stöd hos Previa, kommunens företagshälsovård och kommer göra riktade återhämtningsinsatser där det finns särskilt behov.

För mer information och frågor

Matilda Wärenfalk
kommunalråd Mörbylånga kommun
matilda.warenfalk@morbylanga.se

Kerstin Parker
HR-chef Mörbylånga kommun
Tel 0485-470 52 eller kerstin.parker@morbylanga.se

Sidan uppdaterad 6 maj 2022 Kommentera sidan