Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Hej alla unga – nu är det er tur!

Hej alla unga – nu är det er tur!

PRESSMEDDELANDE: Många unga har svårt att känna sig delaktiga i vad som händer i sin kommun. Det vill Mörbylånga kommun ändra på och har därför anställt sju Unga kommunutvecklare. Uppdrag: Att göra ungas röst hörd.

Mörbylånga kommuns Unga kommunutvecklare ska under hösten arbeta med utvecklingsfrågor som handlar om unga. Deras uppdrag är att skapa engagemang och ökad delaktighet och ge unga mer inflytande i samhället.

Från dag ett har de unga kommunutvecklarna gått in med fullt engagemang och energi och bokat upp möten, skapat en egen instagram (@ungaimorbylangakommun) och tagit fram en egen logotyp. Och det här är bara början. Inget kan stoppa dessa eldsjälar och själva sammanfattar de sitt uppdrag med: Vi ska rädda kommunen från ett ungdomslöst södra Öland.

Genom att arbeta med utvecklingsfrågor ska de unga kommunutvecklarna hitta kanaler och plattformar där unga medborgare och kommunens politiker kan föra en dialog. Ungdomarna är ju samhällets framtid och genom att uppmuntra ungdomarnas initiativ säkerställer vi en hållbar morgondag.

- Vi politiker kan inte bara sitta på våra kamrar och tro att demokratin löser sig självt. Vi behöver etablera dialog med de unga i kommunen för att kunna möta morgondagens samhälle på bästa sätt. Vi vill ju att fler ska engagera sig i vår fina kommun, säger Matilda Wärenfalk, Mörbylånga kommuns kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen.

Projektet Unga kommunutvecklare är kopplat till bland annat kommunfullmäktiges mål "Gynnsamma uppväxtvillkor" och är helt i linje med Mörbylånga kommuns vision "Vi skapar växtkraft och livskvalitet". Efter ett gediget anställningsförfarande anställdes sju unga tjejer som ska arbeta fram till den 17 december. Dessa är: Hilda Hammarstedt, Oliwia Wittenberg, Emilia Gustafsson, Alva Petersson, Ebba Johansson, Felicia Strandberg och Ebba Väpnare.

- De här tjejerna har redan gjort ett starkt intryck på organisationen och vi ser mycket fram emot att få hjälp att hitta kanaler och plattformar för att få fler unga att engagera sig i kommunens arbete, säger Eleonor Rosenqvist, kultur- och fritidschef som anställt de unga kommunutvecklarna är anställda.

Mer information

Emilia Gustafsson, ung kommunutvecklare
Hilda Hammarstedt, ung kommunutvecklare
Tfn: 072-209 33 35

emilia.gustafsson@morbylanga.se
hilda.hammarstedt@morbylanga.se

Kontaktperson

Eleonor Rosenqvist, chef Kultur och fritid
Tfn: 0485-472 93
eleonor.rosenqvist@morbylanga.se

På bild: fr vä. Hilda Hammarstedt, Alva Petersson, Felicia Strandberg, Oliwia Wittenberg, Ebba Johansson och Emilia Gustafsson. Ej på bild men med i Unga kommunutvecklare är Ebba Väpnare.

Sidan uppdaterad 6 oktober 2021 Kommentera sidan