Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Fullsatt när Mörbylånga kommun bjuder in till Måldag

Fullsatt när Mörbylånga kommun bjuder in till Måldag

PRESSMEDDELANDE: I eftermiddag kl. 12-15, arrangerar Mörbylånga kommun Måldagen på hotell Skansen i Färjestaden. Responsen i kommunen har varit väldigt stor och workshopen är nu fullsatt av entusiastiska medverkande; politiker, tjänstemän och chefer i Mörbylånga kommun.

Måldagen bygger på de kommunövergripande mål som Kommunfullmäktiges (KF) klubbade igenom inför 2021. Kommunfullmäktige arbetar med samhällsutvecklande och demokratiska frågor och utgår i arbetet från Agenda 2030 – de globala målen för hållbar utveckling.

De mål som KF har satt som prioriterade och verksamhetsövergripande är:

  • Ett starkt lokalt och differentierat näringsliv.
  • Tillväxtskapande och hållbar samhällsplanering.
  • Gynnsamma uppväxtvillkor.

Hela kommunen har under året som gått haft dessa mål i fokus i alla sina verksamheter och arbetet är beslutat att fortsätta till och med 2023. I eftermiddag ska tjänstemän från kommunen presentera en sammanställning av verksamhetsövergripande aktiviteter. I den efterföljande workshopen kan sedan alla som medverkar bidra med idéer och feedback med utgångspunkt från sina kunskaper, erfarenheter och ge synpunkter på hur arbetet ska fortsätta.

- Vi är alla otroligt pepp inför den här dagen och hoppas vi ska få utbyta idéer och klokskaper som ska få vårt arbete med dessa mål att lyfta ännu mer, säger Ann Willsund, kommundirektör i Mörbylånga kommun.

Kontakt och frågor

David Idermark, biträdande kommundirektör
david.idemark@morbylanga.se
Tfn: 0485-471 13

Sidan uppdaterad 12 november 2021 Kommentera sidan