Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Fler unga får chans att upptäcka södra Ölands unika friluftsliv

Fler unga får chans att upptäcka södra Ölands unika friluftsliv

PRESSMEDDELANDE: 2021 är friluftslivets år. Det firar Mörbylånga kommun genom att bjuda alla elever som går i åk 6 på kommunens skolor på fullspäckade friluftsdagar på Ölands södra udde – en unik plats i världen.

Alla sjätteklassare i Mörbylånga kommuns skolor ska få chans att upptäcka vilken fantastisk ö de bor på. Under vecka 38 arrangerar kommunen friluftsdagar med guidade turer både till fots och i buss, genom världsarvet. Eleverna får också besöka naturum Ottenby och Långe Jan, få se massor av fåglar och sälar samt vara med och ringmärka fåglar.

Att vara ute i naturen och ha den som hobby är hälsosamt både för kropp, knopp och själ. Därför syftar Friluftslivets år till att fler ska prova på och upptäcka friluftslivet. Förhoppningen är att fler ska vilja fortsätta vistas i naturen med både intresse, ansvar och respekt för djur och natur. Friluftslivets år vill även öka samarbetet mellan de olika aktörer som arbetar med just friluftsliv.

- Allt fler människor i alla åldrar upptäcker hur härligt det är att ha ett friluftsintresse. Att bjuda ut sjätteklassarna i kommunens skolor till Ölands södra udde är en fantastisk möjlighet att göra nästa generations naturbesökare medvetna om våra unika naturvärden och hur vi ska förhålla oss till dem, säger Matheus Tholin, natur- och fritidsutvecklare i Mörbylånga kommun.

Till hjälp att genomföra dessa friluftsdagar har Mörbylånga kommun fått LONA-bidrag från Naturvårdsverket och Länsstyrelsen.

Kontakt

Matheus Tholin, natur- och fritidsutvecklare i Mörbylånga kommun
Matheus.Tholin@morbylanga.se
Tel: 0485-474 92

Sidan uppdaterad 15 september 2021 Kommentera sidan