Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Årets julgåva – en glädje för både medarbetare och det lokala näringslivet

Årets julgåva – en glädje för både medarbetare och det lokala näringslivet

PRESSMEDDELANDE: Mörbylånga kommun gör det igen! Årets julgåva, som kommunen ger till alla sina medarbetare, gynnar även kommunens näringsliv. Kommunen ber nämligen alla sina lokala företag om presentförslag. Deadline för förslagen är den 30 november.

Med årets julgåva vill Mörbylånga kommun tacka alla sina medarbetare för ett fint arbetsår samtidigt som kommunen gynnar det lokala näringslivet. Det går till så att företag skickar in presentförslag som kommunens chefer sedan kan välja att köpa in till sina medarbetare.

Hela 1 487 medarbetare tog förra året emot en julgåva och alla gåvor tillsammans kostade 297 400 kronor.

– Nu gör vi det igen! Förra årets julgåva som var en uppskattning till alla våra medarbetare samtidigt som vårt lokala näringsliv gynnades, blev en succé. Vi kan inte nog tacka både våra medarbetare och vårt lokala näringsliv för allt arbete under de speciella omständigheter som pandemin har skapat. Därför upprepar vi förra årets idé med en julgåva som gynnar alla. Det här året har de värsta restriktionerna i pandemins spår lättat men vi sliter fortfarande, säger Ann Willsund, kommundirektör Mörbylånga kommun.

De lokala företagare som har tecknat sig för Mörbylånga kommuns nyhetsbrev har redan genom brevet fått en uppmaning att skicka in erbjudande på lämplig gåva. Fortfarande har företagare fram till den 30 november på sig att lämna in förslag via mail naringsliv@morbylanga.se. Respektive chef väljer ut en gåva till personalen utifrån en lista av de erbjudanden som företag har skickat in. Under december kommer tillsvidareanställda, visstidsanställda och vikarier att få erbjudande om julgåvan.

– Att arbeta med julgåvan som ett tack till våra duktiga medarbetare samtidigt som vi gynnar vårt lokala näringsliv känns självklart i den pressade tid vi levt i. Det känns mycket viktigt att vi i kommunen gör vad vi kan för att aktivt arbeta för näringslivets återhämtning samtidigt som vi tackar alla som arbetar inom kommunen för deras fina insatser under året, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kontakt

Peter Marklund, näringslivschef Mörbylånga kommun
peter.marklund@morbylanga.se
Tfn: 0485-470 14

Sidan uppdaterad 16 november 2021 Kommentera sidan