Du är här: Start/Kommun & Politik/Officiella ambassadörer

Officiella ambassadörer

Mörbylånga kommun vill uppmärksamma personer som är goda representanter och förebilder för vår kommun. Vid en ceremoni på kommunhuset i Mörbylånga fick Anders Larsson, Elisabet Engqvist, Mörbylånga och Lotta Sjöberg, Färjestaden, ta emot den ärofyllda utmärkelsen som officiell ambassadör i Mörbylånga kommun.

De officiella ambassadörerna har nominerats av kommuninvånare och därefter har Mörbylånga kommuns ledningsgrupp diskuterat och beslutat om vilka som skulle utses till ambassadörer.

– Vi vill att den officiella ambassadören blir en länk mellan kommunen och medborgarna. Vi behöver fler som berättar om allt det positiva som händer i Mörbylånga kommun samtidigt som vi vill höra när det är något som vi kan förbättra. Den dialogen med folk ute i byarna och samhällena tror vi mycket på, säger Kim Ahlqvist, kommunikationschef.

Officiell ambassadör är man under ett år och därefter blir man inofficiell ambassadör livet ut.

– Som officiell ambassadör kan man komma att bli inbjuden till evenemang och ta del av information från kommunen, säger Kim Ahlqvist.

Den gemensamma nämnaren för våra tre officiella ambassadörer är det stora samhällsengagemanget för Mörbylånga kommun.

– Det känns verkligen roligt att få uppmärksamma de här tre personerna som har gjort fantastiska insatser för vår kommun under så många år. De är väl värda alla hyllningar, säger Ann Willsund, kommundirektör.

Motiveringar

Anders Larsson, Mörbylånga

"Anders Larsson har under många år verkat för ett aktivt föreningsliv i Mörbylånga. Med sin positiva inställning och brinnande engagemang för orten och för Mörbylånga GoIF har han varit en ambassadör att ta rygg på. Anders Larsson har med sin samarbetsvilja, laganda och engagemang för allas tillhörighet varit en god förebild för hela Mörbylånga kommun."

Elisabet Engqvist, Mörbylånga

"Elisabet Engqvist har med sitt oavbrutna engagemang för Mörbylånga varit en ideell eldsjäl i flertalet föreningar under årens lopp. Med sitt stora kunnande och vänliga personlighet ser hon till att dela med sig av sina erfarenheter till andra. Det som Elisabet inte vet om Mörbylånga är inte värt att veta."

Lotta Sjöberg, Färjestaden

"Lotta Sjöberg ser allt i det större perspektivet. Som entreprenör och medmänniska ser hon till en helhet som är inkluderande för så många. På ett osjälviskt sätt arbetar hon ständigt för att alla ska känna sig hörda och sedda. Lotta Sjöbergs visioner och outtröttliga engagemang är inspirerande och har betytt otroligt mycket för många i vår kommun."

Sidan uppdaterad 4 november 2019 Kommentera sidan