Du är här: Start/Bygga, Bo & Miljö/SMS-tjänst för samhällsinformation

SMS-tjänst för samhällsinformation

Mörbylånga kommun erbjuder en SMS-tjänst för information vid störningar i kommunens infrastruktur eller vid en krissituation. Du får automatiskt SMS via tjänsten om din mobiltelefon är registrerad på en adress i kommunen. Annars kan du registrera ditt telefonnummer i formuläret här.

Genom tjänsten har vi möjlighet att skicka ett SMS med information vid störningar som exempelvis en akut vattenläcka eller ett planerat ledningsunderhåll.

SMS-tjänsten är också bra för dig som äger flera fastigheter, eller som vill få information om driftstörningar hos t.ex. äldre anhöriga eller obemannade anläggningar.

Hur har vi fått ditt telefonnummer?

Ditt mobilnummer hämtas från din teleoperatörs databas. Är du skriven på en adress i kommunen och har en mobiltelefon som är registrerad på samma adress – så kommer du alltså automatiskt att få våra SMS-utskick som rör den fastigheten.

Du som vill ha aviseringar till ytterligare eller annan telefon

Vill du ha fler nummer registrerade, är registrerad på annan ort, agera ombud åt anhörig eller har skyddad identitet registrerar du ditt telefonnummer via formuläret.

Även du som har skyddat nummer, oregistrerat kontantkort eller som äger fritidshus i kommunen, kan ta del av tjänsten genoma att anmäla dig i formuläret.

Information om driftstörningar hittar du även under Driftinformation och i vissa fall lokalradio.

Formulär för SMS-tjänst

SMS-tjänsten används endast till drift- eller krisinformation och dina personuppgifter hanteras i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Sidan uppdaterad 28 mars 2023 Kommentera sidan