Du är här: Start/Bygga, Bo & Miljö/Energi, klimat och miljövård/Här laddar du din elbil

Här laddar du din elbil

Att köra elbil är klimatsmart och fossilbränslefritt om du väljer grön el. Mörbylånga kommun har publika laddstolpar för elbilar på tre platser. Utöver dessa platser finns det cirka 30 publika laddpunkter till på olika platser i kommunen.

Laddstolparna finns på dessa platser: 

  • I Mörbylånga, vid torget, i närheten av biblioteket. Här kan två bilar laddas samtidigt. Det är en så kallad semistolpe med 22 kW. Uttaget är ett typ 2 och du får använda egen laddsladd.
  • I Mörbylånga, vid kommunhuset på Trollhättevägen 4. Här finns plats för två bilar att ladda samtidigt. Varje uttag ger 7 kW. Om endast en bil laddar ger uttaget 14 kW. Stolpen har fast laddhandske och typ 2 uttag.
  • I Södra Möckleby, på parkeringen vid caféet i närheten av kyrkan. Det är en semistolpe med 22 kW och plats för två bilar att ladda samtidigt.

Mörbylånga kommuns publika laddstolpar har en betalfunktion i samarbete med Mer. Betalning kan ske via mobilappen Mer Connect Sverige eller en laddbricka från Mer som beställs från deras hemsida. Hemsidan hittar du här.

Stolparna har medfinansierats av Naturvårdsverkets Klimatklivet, som är regeringens satsning på investeringar som minskar koldioxidutsläppen och gör lokal klimatnytta.

Du hittar alla Mer-stolpar i Sverige i länken uppe till höger på sidan. För samtliga laddstolpar av alla aktörer, klicka på Laddstolpar i Sverige.

Sidan uppdaterad 6 januari 2023 Kommentera sidan