Kommunens miljö- och klimatstrateg tillsammans med kommunstyrelsens ordförande vid invigningen av Mörbylånga kommuns biogasbilar i maj 2017.

Biogas till Mörbylånga

Som ett resultat av flera års arbete inom ramen för Mörbylånga kommuns målsättning om att bli fossilbränslefri kommun 2025, är nu biogasen på stark frammarsch i kommunen.

Under våren 2017 levererades 18 biogasfordon till Mörbylånga kommuns verksamheter. Sedan dess har antalet biogasfordon ökat och kommunens fordonsflotta till 47 stycken. Utsläppen av koldioxid minskas med minst 80 procent i jämförelse med de fordon de ersätter.

I industriområdet i Mörbylånga finns Ölands första tankställe för biogas. Det är Bergkvarabuss som har byggt en mack som är tillgänglig för allmänheten. På platsen finns också en bussdepå och en tvätthall. Vid brofästet i Färjestaden finns kommunens andra tankställe för biogas.

Vill du också vara med?

Du kanske också vill vara med och göra Mörbylånga kommun till en klimatsmart kommun? Funderar du på om din nästa bil ska kunna drivas med ett klimatsmart bränsle som kan produceras i vår region? Du kan lära dig mer om varför biogas är så smart i den broschyr som kommunen tagit fram.

Sidan uppdaterad 22 februari 2022 Kommentera sidan