Du är här: Start/Bygga, Bo & Miljö/Driftinformation/Nu rustas norra hamnen upp i Färjestaden

Nu rustas norra hamnen upp i Färjestaden

Snart börjar renoveringsarbetet av Färjestadens norra hamn. Bland annat har en pråm anlänt helgen i vecka 1 som kommer att utföra arbete under en tid framöver.

Den norra delen av Färjestadens hamn kommer under vintern och våren att vara avstängd för renoveringsarbete. Hamnen ska få nya flytbryggor som kommer att vara bredare än de nuvarande, med Y-bommar att förtöja båten i istället för pålar. Arbetet innebär en del störande ljud och begränsad framkomlighet i hamnområdet under tiden som arbetet fortgår. De nya flytbryggorna förväntas vara klara fram till försommaren.

- Först ska pålarna och de äldre bryggorna som är drygt en meter breda tas bort. Sedan ska de nya bryggorna, som är cirka tre meter breda, fraktas hit i sektioner och monteras på plats. Det är ett gediget arbete som ska göras och målet är bland annat att hamnen ska bli mer tillgänglig, säger Helena Ekvall, tf gatu- och servicechef på Mörbylånga kommun.

Planritning för Norra hamnen i Färjestaden

Såhär ser den nya planritningen ut för Norra hamnen. Placering och längd på y-bommar kommer att bli något annorlunda än vad som visas på ritningen.

Norra hamnen Färjestaden 2022
Sidan uppdaterad 10 januari 2022 Kommentera sidan