Du är här: Start/Barn & Utbildning/Förskola, barnomsorg/Öppna förskolan Safiren

Öppna förskolan Safiren

Öppna förskolan Safiren är en mötesplats för vuxna och barn och erbjuder pedagogisk verksamhet för alla åldrar. Här kan du leka och skapa tillsammans med ditt barn. Tillsammans utformar vi en rolig och stimulerande plats där barn får upptäcka sin nyfikenhet och lust att lära.

Här erbjuds du som har barn stöd i din föräldraroll av förskollärare. Du får också träffa andra vuxna med möjlighet att skapa kontakt och gemenskap. Det finns alltid möjlighet till en kopp kaffe eller te, ibland finns något tilltugg, allt till självkostnadspriser.

Öppna förskolan samverkar med barnhälsovården, mödrahälsovården och socialtjänsten.

Häng med i vår digitala verksamhet

Öppna förskolan har varit stängd en tid på grund av coronaviruset. Men från och med den 18 januari 2021 erbjuder vi både sångstunder, föräldragrupper och kurser i ett digitalt format. Detta är ett nytt sätt att mötas och tillsammans provar vi oss fram för att skapa ett forum och aktiviteter som passar oss gemensamt. Var med och prova du också! 

För att delta på aktiviteterna behöver du en digital enhet som en dator, mobiltelefon eller surfplatta. Alla aktiviteter sker via  digitala direktsändningar.

Alla aktiviteter som sagostunder, småbarnsrytmik, babyrytmik, föräldragrupper och baby-massage sker via Google Meet. Google Meet fungerar i någon av webbläsarna Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge. Om du vill installera och använda Meet i en mobil enhet kan du ladda ner appen via Google Play eller iTunes Store.

Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Föranmälan till babymassage och föräldragrupper

Föräldragrupperna och baby-massagekurserna startar så fort det finns tillräckligt med deltagare. För att delta på de kurserna behöver du anmäla dig i förväg då antalet platser är begränsade. Anmälan sker via BHV eller till Öppna förskolan Safrien. 

Schema från den 1 juni 2021

Från och med den 1 juni 2021 öppnar öppna förskolan verksamhet inomhus igen i begränsad omfattning. Inomhus kommer vi endast ha verksamhet för de yngsta barnen upp till 18 månader som ännu inte har börjat förskolan. För familjer med barn i andra åldrar erbjuder vi uteverksamhet. 

Föranmälan

Vill du komma till en inomhusaktivitet behöver du försoka ditt besök då antalet platser är begränsat. Du bokar din plats via telefon 0485-479 00. Du når personalen säkrast mellan klockan 8-9 på vardagar. 

För våra aktiviteter utomhus krävs ingen föranmälan. 

Måndag

09.30-11.30, Öppna Skogsgläntan Mörbylånga för familjer med barn 0-6 år.

13.00-15.00 Öppet för er med mini-folk 0-18 månader på Öppna förskolan Safiren, Familjecentralen, Färjestaden

Tisdag

Förmiddag: Babyrytmik-grupp

13.00-15.00, Öppet för er med mini-folk 0-18 månader på öppna förskolan Safiren, Familjecentralen, Färjestaden

Onsdag

Förmiddag: Babymassage-grupp

Torsdag

Förmiddag: Föräldragrupp

13.00-15.00, Öppet för er med mini-folk 0-18 månader på öppna förskolan Safiren, Familjecentralen, Färjestaden

Fredag

09.30-11.30, Öppna förskolan Skogsgläntan Färjestaden för familjer med barn 0-6 år. 

Schemat gäller med reservation för eventuella ändringar som kan uppstå med tanke på coronapandemin och smittspridningen.

Sidan uppdaterad 1 juni 2021 Kommentera sidan