Du är här: Start/Barn & Utbildning/Förskola, barnomsorg/Öppna förskolan Safiren

Öppna förskolan Safiren

Öppna förskolan Safiren är en mötesplats för vuxna och barn och erbjuder pedagogisk verksamhet för alla åldrar. Här kan du leka och skapa tillsammans med ditt barn. Tillsammans utformar vi en rolig och stimulerande plats där barn får upptäcka sin nyfikenhet och lust att lära.

Här erbjuds du som har barn stöd i din föräldraroll av förskollärare. Du får också träffa andra vuxna med möjlighet att skapa kontakt och gemenskap. Det finns alltid möjlighet till en kopp kaffe eller te, ibland finns något tilltugg, allt till självkostnadspriser.

Öppna förskolan samverkar med barnhälsovården, mödrahälsovården och socialtjänsten.

Häng med i vår digitala verksamhet

Öppna förskolan har varit stängd en tid på grund av coronaviruset. Men från och med den 18 januari 2021 erbjuder vi både sångstunder, föräldragrupper och kurser i ett digitalt format. Detta är ett nytt sätt att mötas och tillsammans provar vi oss fram för att skapa ett forum och aktiviteter som passar oss gemensamt. Var med och prova du också! 

För att delta på aktiviteterna behöver du en digital enhet som en dator, mobiltelefon eller surfplatta. Alla aktiviteter sker via  digitala direktsändningar.

Alla aktiviteter som sagostunder, småbarnsrytmik, babyrytmik, föräldragrupper och baby-massage sker via Google Meet. Google Meet fungerar i någon av webbläsarna Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge. Om du vill installera och använda Meet i en mobil enhet kan du ladda ner appen via Google Play eller iTunes Store.

Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Föranmälan till babymassage och föräldragrupper

Föräldragrupperna och baby-massagekurserna startar så fort det finns tillräckligt med deltagare. För att delta på de kurserna behöver du anmäla dig i förväg då antalet platser är begränsade. Anmälan sker via BHV eller till Öppna förskolan Safrien. 

Schema från den 18 januari 2021, schemat gäller tillsvidare

Måndag

10.00 Småbarnsrytmik - Dansa och lek där hemma tillsammans med oss! Aktiviteten passar för barn i alla åldrar. Länk till webbsändningen som sker via Google Meet (öppna Google Meet i Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Egde)

14.30 Saga och språksamling - En saga, en ramsa och en stund tillsammans! Aktiviteten passar barn i alla åldrar. Länk till webbsändningen som sker via Google Meet (öppna Google Meet i Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Egde)

Tisdag

10.00 Babyrytmik - Dansa och lek där hemma med din bebis och oss. Aktiviteten passar för barn som är 2-18 månader. Länk till webbsändningen som sker via Google Meet (öppna Google Meet i Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Egde)

Obs! Från den 16 mars kommer babyrytmiken att erbjuda en digital grupp istället för en öppen länk. Om vi vill vara med anmäler du dig till anneli.lintun@morbylanga.se. Aktiviteten kommer att vända sig till barn upp till ca 9 månder. 

(13.00 Babymassage-kurs - Webbkurs med begränsat antal deltagare. Anmälan sker via BHV eller till Öppna förskolan Safrien. Aktiviteten passar för barn som är 2-5 månader. Först till kvarn.) Kursen startar så fort det finns tillräckligt många deltagare. 

Onsdag

(10.00 Babymassage-kurs - Webbkurs med begränsat antal deltagare. Anmälan sker BHV eller till Öppna förskolan Safrien. Aktiviteten passar för barn som är 2-5 månader. Först till kvarn.) Kursen startar så fort det finns tillräckligt många deltagare. 

Torsdag

(10.00 Föräldragrupp - Föräldrasnack utifrån program från UR och aktuella funderingar och glädjeämnen i vardagen. Kanske främst för dig som är föräldraledig med barn i olika åldrar. Mer info och anmälan via BHV eller direkt till Öppna Förskolan Safiren.) Kursen startar så fort det finns tillräckligt många deltagare.

(13.00 Föräldragrupp - Föräldrasnack utifrån program från UR och aktuella funderingar och glädjeämnen i vardagen. Främst för dig som är nybliven förälder och föräldraledig med ditt första barn upp till ca 6 månader. Mer info och anmälan via BHV eller direkt till Öppna Förskolan Safiren.) Kursen startar så fort det finns tillräckligt många deltagare.

Fredag

10.00 Nyhet från 9 april! Direktsändning av sånger från Öppna Skogsgläntan via Öppna förskolan Safirens Instagram-konto (oppna_forskolan_safiren) från någonstans i naturen. Öppna Skogsgläntan är ett koncept från Friluftsfrämjandet som vi har licens för att använda när vi har grupper/träffar utomhus.

Sidan uppdaterad 3 februari 2021 Kommentera sidan