Du är här: Start/Barn & Utbildning/Fritidsgårdarna/Kreativ verkstad i Mörbylånga kommun

Kreativ verkstad i Mörbylånga kommun

Kreativ verkstad är en både mobil och stationär ateljé som vänder sig till alla som vill skapa, gestalta och prova på olika kreativa uttryckssätt. Både barn och vuxna.

I verkstäderna använder vi fantasin! Vi bygger drakar och gör experiment, jobbar med textiltryck och eget papper, syr, målar, skulpterar, skriver och filmar. Vi jobbar tillsammans eller med egna projekt. Det finna många olika material att prova. Allt från färg, lera, trä och gips till glitter, småskrot, tyg, spraykonst, foto, film, text och återbruk. Allt utifrån temat eller platsen för verkstaden. Inga förkunskaper krävs. Verkstaden uppmuntrar till kreativitet och skapande, möjlighet till koncentration och fokus, till nya erfarenheter och möten, samtal och glädje. En plats där du kan utveckla dina kreativa talanger, fördjupa din kunskap och ha roligt.

Kreativ verkstad sträcker ut sig åt olika håll. Kulturskolans kurser i Bild och form, Animerad film och Film, mask och teater är en del. Skapande verkstäder med barn och vuxna på fritidshem, fritidsgårdar, förskola, skola och särskola en annan. Andra exempel är verkstäder på biblioteken och med ensamkommande barn, med barn med särskilda behov och på boenden samt måleri och berättarprojektet "I livets trädgård" på kommunens äldreboenden. Att hålla Öppen ateljé för alla åldrar på olika platser i kommunen ingår också. Samarbetsprojekt är t ex Kulturkollo, Lyskraft, Filmveckan, Framtidslab, dockparaden och Ljus på kultur samt miljö och skolprojekt, samarbeten med arbetsmarknadsenheten och tekniska nämnden. Lovverkstäder för skollediga barn och ungdomar genomförs på tre platser i kommunen på loven.

Kreativ verkstad ligger under kulturskolan inom Kultur och Fritid och är en kommunal verksamhet. Den vänder sig till alla kommunens invånare och kan användas av alla kommunens verksamheter efter behov.. Målet är att ge möjlighet att utveckla den skapande lekande kreativa kraften alla människor bär.

Hör av dig om du vill att verkstaden kommer till din arbetsplats eller om du har idéer och projekt du skulle vilja genomföra där alternativt i ateljén på Zokker. Ateljé på Zokker i Mörbylånga och mobil verksamhet i hela kommunen.

Verksamhetsansvarig är Eva Matthis, bild-, kultur- och verkstadspedagog

För idéer, projekt och kontakt hör av dig till eva.matthis@morbylanga.se,
0485-476 24 eller 076-102 09 86

Sidan uppdaterad 16 juli 2019 Kommentera sidan